РОЗВ’ЯЗАННЯ ОБЕРНЕНОЇ ЗАДАЧІ НА ОСНОВІ НЕЧІТКИХ ЛОГІЧНИХ РІВНЯНЬ І ГЕНЕТИЧНОГО АЛГОРИТМУ - Ракитянська, Ганна Борисівна (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2011)
Розглядається відновлення входів за спостережуваними виходами на основі нечітких правил з відношеннями ЯКЩО – ТО. Суть запропонованого підходу полягає у формулюванні і розв’язанні відповідних задач оптимізації, які знаходять корені нечітких логічних рівнянь і здійснюють настройку нечіткої моделі за доступними експериментальними даними.