РЕГУЛЮВАННЯ РЕАКТИВНОЇ ПОТУЖНОСТІ Й НАПРУГИ В ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖАХ ЯК ДОПОМІЖНА ПОСЛУГА - Лежнюк, Петро Дем’янович; Грицюк, Юрій Віталійович; Пірняк, Віктор Михайлович (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2012)
Проаналізовано чинники впливу реактивної потужності на техніко-економічні показники електричної мережі. Показано, що витрати на виробництво, передачу та регулювання реактивної потужності в ринкових умовах повинні відшкодовуватися.