КРИТЕРІЇ ТОЧНОСТІ ТА КОМПАКТНОСТІ ДЛЯ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ НЕЧІТКИХ БАЗ ЗНАНЬ У ЗАДАЧАХ ІДЕНТИФІКАЦІЇ - Штовба, Сергій Дмитрович; Штовба, Олена Валеріївна; Панкевич, Ольга Дмитрівна (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2013)
Якість нечіткої бази знань розглянуто як властивість моделі досліджуваної залежності задовольнити вимоги замовника за багатьма критеріями, серед яких найпопулярнішими є точність і компактність. Досліджено нечіткі бази знань, що моделюють три типи залежностей із виходом у формі чіткого числа, нечіткого числа або класу рішення. Для кожного типу залежності систематизовано критерії точності відповідних нечітких баз знань. Для оцінювання компактності нечіткої бази знань описано 9 відомих частинних критеріїв та запропоновано 5 нових.