РОЗРАХУВАННЯ ЕКОНОМІЧНИХ ЕКВІВАЛЕНТІВ РЕАКТИВНОЇ ПОТУЖНОСТІ ДЛЯ ВУЗЛІВ ЕЛЕКТРИЧНОЇ МЕРЕЖІ - Пірняк, Віктор Михайлович; Лежнюк, Петро Дем’янович; Демов, Олександр Дмитрович; Півнюк, Юрій Юрійович (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2013)
Показано, що економічні еквіваленти реактивної потужності вузлів електричної мережі (ЕЕРП) можна знаходити за допомогою коефіцієнтів розподілу втрат. Це дозволяє визначати ЕЕРП за схемою мережі та її параметрами, що відповідає фізичним умовам формування ЕЕРП.