НАПРУЖЕНИЙ СТАН В ОСЕРЕДКУ ДЕФОРМАЦІЇ ЛИСТОВОЇ ЗАГОТОВКИ ПІД ЧАС РОТАЦІЙНОЇ ВИТЯЖКИ ОСЕСИМЕТРИЧНИХ ДЕТАЛЕЙ - Сивак, Іван Онуфрійович; Сухоруков, Сергій Іванович; Шевчук, Євген Ігорович (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2015)
Виконано дослідження напруженого стану в осередку деформації під час ротаційної витяжки осесиметричних деталей із листової заготовки. Установлено закономірності розподілу показників напруженого стану в осередку деформації та визначено величину використаного ресурсу пластичності залежно від геометричних характеристик ролика, товщини листової заготовки і механічних характеристик матеріалу заготовки.