УТИЛІЗАЦІЯ ТЕПЛОТИ ВІДХІДНИХ ГАЗІВ ІЗ КОТЛІВ В УТИЛІЗАТОРАХ КОНТАКТНОГО ТИПУ - Чепурний, Марко Миколайович; Резидент, Наталія Володимирівна; Олексина, Тетяна Михайлівна; Возіян, Юлія Костянтинівна (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2016)
Проаналізовано закономірності зміни інтенсивності утилізації теплоти відхідних газів із котлів за рахунок «сухого» і конденсаційного теплообміну в контактних утилізаторах. Отримано зручні формули для обчислення теплової потужності утилізації. Визначено економію газу за рахунок утилізації в деяких парових і водогрійних котлах. Відповідно до цієї економії оцінено зменшення шкідливих викидів у атмосферу.