ПЕРСПЕКТИВИ ПЕРЕВЕДЕННЯ РОЗПОДІЛЬНИХ МЕРЕЖ УКРАЇНИ НА НОМІНАЛЬНУ НАПРУГУ 20 КВ - Циганенко, Борис Володимирович (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2016)
Стаття присвячена розв’язанню актуальної науково-технічної проблеми підвищення пропускної здатності та зменшення втрат електричної енергії в розподільних електричних мережах Об’єднаної енергосистеми України. Одним зі способів економії електроенергії в електричних мережах є перехід напруги розподільних мереж 6 (10) кВ на більш високу напругу, зокрема на 20 кВ. Застосування напруги 20 кВ у сучасних розподільних мережах дозволить перейти на вищий рівень електропостачання споживачів України, збільшити пропускну здатність порівняно із сучасними мережами в межах тієї ж території, зменшити технологічні втрати, підвищити якість електроенергії, енергобезпеку й надійність функціонування систем електропостачання, істотно знизити енергозалежність країни.