ОЦІНКА ВЗАЄМОДІЇ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОГО ПОЛЯ АНТЕНИ МОБІЛЬНОГО ТЕРМІНАЛУ З ГОЛОВОЮ КОРИСТУВАЧА - Степанова, Людмила Ігорівна (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2017)
У статті проведено оцінку взаємодії електромагнітного поля (ЕМП) антени мобільного терміналу (МТ) на біологічну модель голови людини під час телефонної розмови шляхом моделювання цього процесу в програмному комплексі FEKO. Це дозволило визначити величину питомої потужності поглинання SAR, яка є однією з характеристик мобільного терміналу, у біологічних тканинах голови користувача МТ за різних відстаней між ними. Завдяки цьому можна перевірити відповідність величини SAR вимогам міжнародних стандартів на допустимий електромагнітний вплив мобільних терміналів, а також на етапі проектування визначати фактичну потужність випромінювання антени засобів мобільного зв’язку (ЗМЗ).