УДОСКОНАЛЕННЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНО-АНАЛІТИЧНОЇ МЕТОДИКИ ДОСЛІДЖЕННЯ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ БІЧНОЇ ПОВЕРХНІ ЦИЛІНДРИЧНИХ ЗРАЗКІВ ПІД ЧАС ВІСЕСИМЕТРИЧНОЇ ОСАДКИ - Михалевич, Володимир Маркусович; Добранюк, Юрій Володимирович; Трач, Євгеній Анатолійович (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2012)
Розглянуто методику експериментального дослідження деформування бічної поверхні циліндричних зразків під час вісесиметричного осадження із наявністю тертя на торцях. Проаналізовано різні підходи до нанесення та вимірювання координатної сітки під час деформування. Виявлено, що використання методу фотографування під час вимірювання розмірів координатної сітки бічної поверхні зразка дозволяє приблизно вдвічі зменшити трудомісткість і час проведення експериментального дослідження, уникнути розвантаження зразка під час поетапного деформування.