ПІДБІР КОНСТАНТНИХ ПАРАМЕТРІВ МЕТОДУ РОЮ ЧАСТОК ЗА МЕТОДОМ ІМІТАЦІЇ ВІДПАЛУ ПІД ЧАС РОЗВ’ЯЗАННЯ ЗАДАЧІ РОЗПОДІЛУ ВИРОБНИЧОГО НАВАНТАЖЕННЯ - Бендерук, Юлія Андріївна; Месюра, Володимир Іванович (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2013)
У статті розглянуто розв’язання задачі про розподіл виробничого навантаження за допомогою методу рою часток. Запропоновано використання методу імітації відпалу для підбору значень константних параметрів методу рою часток (коефіцієнтів соціалізації та персоналізації) під час розв’язання задачі про розподіл виробничого навантаження. За допомогою цього методу досягнуто результатів, що є кращими за результати класичних методів розв’язання задачі про розподіл виробничого навантаження.