ДО ПИТАННЯ ОЦІНКИ ПОТЕНЦІАЛУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ПІДЗЕМНИХ ЗАЛІЗОРУДНИХ ВИРОБНИЦТВ - Сінчук, Олег Миколайович; Гузов, Едуард Семенович; Ялова, Олена Миколаївна (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2014)
Викладено аналіз структури обсягів енерговитрат на залізорудних підприємствах із підземним способом видобутку. Показано, що на частку електричної енергії припадає близько 90% усіх енерговитрат. Розглянуто шляхи підвищення електроенергоефективності на описаних видах гірничих підприємств. Наведено структуру потенціалу електроенергозбереження для залізорудного комбінату. Дано конкретні рекомендації з підвищення електроенергоефективності вітчизняних підземних залізорудних виробництв.