РОЗРОБКА І ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНИХ ВНУТРІШНЬОДОМЕННИХ МОДЕЛЕЙ І СТРУКТУР ОПТИЧНИХ ІЄРАРХІЧНИХ МЕРЕЖ НА ОСНОВІ МЕТОДУ Λ-MPLS - Алькейсі, Ашраф І. М. (Наукові праці Вінницького національного технічного університету, 2016)
У роботі проаналізовані основні проблеми в сучасних ієрархічних оптичних мережах із λ-MPLS-маршрутизацією. Проведено дослідження основних характеристик швидкості і пропускної здатності внутрішньодоменної моделі мереж на основі λ-MPLS-методу. На основі досліджень визначено їх основні переваги та недоліки, а також наведено шляхи покращення основних характеристик. Запропоновано підхід підвищення інформаційної пропускної здатності, заснований на використанні універсальної моделі розподілених λ-MPLS-ланцюжків спеціалізованих маршрутизаторів, комутаторів. Проведено порівняльний аналіз технології λ-MPLS на різних рівнях мережевої ієрархії з традиційними технологіями із IP-маршрутизацією, визначено основні оптимальні шляхи підвищення інформаційної пропускної здатності.