АНАЛІЗ РОЗВИТКУ КОНТЕЙНЕРНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ЗАЛІЗНИЧНИМ ТРАНСПОРТОМ В УКРАЇНІ

Автор(и)

  • Олег Григорович Стрелко Державний університет інфраструктури та технологій
  • Юлія Анатоліївна Бердниченко Державний університет інфраструктури та технологій
  • Віталій Сергійович Вознюк Державний університет інфраструктури та технологій
  • Ілля Леонідович Ковальський Державний університет інфраструктури та технологій

DOI:

https://doi.org/10.31649/2307-5376-2020-2-39-44

Ключові слова:

залізничний транспорт, контейнеризація, змішані перевезення, контейнер, вантажопотік

Анотація

Зручне географічне положення України на карті Євразійського континенту зумовлює її величезний потенціал як країни-транзитера, країни-моста між заходом та сходом, північчю та півднем. Стрімкий світовий розвиток контейнерних перевезень вимагає відповідних національних рішень для досягнення економічного прогресу в збільшенні транспортних вантажопотоків. У роботі досліджено процес контейнеризації на залізничному транспорті в Україні. У ході дослідження визначено основні чинники необхідності впровадження більших обсягів здійснення контейнерних доставок вантажів залізничним транспортом.

Досліджено актуальність застосування контейнерної системи доставки вантажів у контексті міжнародних перевезень. Розглянуто показники обсягів контейнерних перевезень на європейському ринку транспортних послуг. Визначено основні переваги та недоліки в здійсненні контейнерних перевезень. Аналіз досліджень контейнерних перевезень показав, що питання його ефективної реалізації в Україні та країнах Східної Європи, а також складні процедури впровадження ще недостатньо вивчені. Представлені результати дослідження відображають переважно техніко-технологічні аспекти мультимодальних перевезень, питання ж економічної безпеки залишаються не висвітленими.

На основі проведеного дослідження визначено, що розвиток системи контейнерних перевезень на залізничному транспорті в Україні є раціональним засобом підвищення якості організації вантажних перевезень, який завдяки економічній ефективності скоротить не тільки витрати на перевезення вантажу, а й час на здійснення навантажувально-розвантажувальних операцій. Для України контейнерні перевезення є запорукою сталого розвитку транспортного комплексу в контексті як внутрішнього, так і міжнародного сполучення, оскільки вони допускають використання змішаних видів перевезень, що, в свою чергу, призведе до результативної взаємодії різних видів транспорту.

Біографії авторів

Олег Григорович Стрелко, Державний університет інфраструктури та технологій

д. іст. наук, професор, професор кафедри технологій транспорту та управління процесами перевезень

Юлія Анатоліївна Бердниченко, Державний університет інфраструктури та технологій

к. іст. наук, доцент, доцент кафедри технологій транспорту та управління процесами перевезень

Віталій Сергійович Вознюк, Державний університет інфраструктури та технологій

магістр

Ілля Леонідович Ковальський, Державний університет інфраструктури та технологій

магістр

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 569

Опубліковано

2020-06-30

Як цитувати

[1]
О. Г. Стрелко, Ю. А. Бердниченко, В. С. Вознюк, і І. Л. Ковальський, «АНАЛІЗ РОЗВИТКУ КОНТЕЙНЕРНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ЗАЛІЗНИЧНИМ ТРАНСПОРТОМ В УКРАЇНІ», НаукПраці ВНТУ, вип. 2, Чер 2020.

Номер

Розділ

Машинобудування та транспорт

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.