ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ НЕСТАЦІОНАРНОГО ТЕПЛООБМІНУ В СУМІШІ

Автор(и)

  • Станіслав Йосипович Ткаченко Вінницький національний технічний університет
  • Наталія Володимирівна Резидент Вінницький національний технічний університет
  • Дмитро Іванович Денесяк Вінницький національний технічний університет

Ключові слова:

нестаціонарний теплообмін, регулярний тепловий режим, теплообмін в органічних сумішах, темп охолодження, надлишкова температура

Анотація

Виконано експериментальні дослідження тепловіддачі від вертикальної циліндричної стінки до органічної суміші з обмеженою інформацією про теплофізичні властивості. Для досліджень запропоновано портативний експериментальний стенд основна частина якого складається з двох коаксіальних циліндрів, термопар, пристрою збирання інформації з термопар та її передавання на ЕОМ. Коефіцієнти тепловіддачі від стінки до органічної суміші визначено двома методами: методом для стаціонарних процесів теплообміну та методом регулярного теплового режиму в системі «циліндричний об’єм заповнений водою – металева стінка – суміш», за умов розміщення суміші у зовнішньому кільцевому каналі. Виявлено, що на дослідному проміжку витримується співвідношення для надлишкової температури ln(ϑ) = f(τ), яке характерне для регулярного теплового режиму у твердих тілах різної форми Встановлено, що розбіжність коефіцієнтів тепловіддачі визначених методом регулярного теплового режиму і визначених методами стаціонарному режиму не перевищує 20%. Розбіжність пояснюється тим, що експериментальні дослідження проводилися за умов нестаціонарного теплообміну, а обробка дослідних даних для визначення коефіцієнтів тепловіддачі виконувалася за методикою, яка застосовується для стаціонарних режимів теплообміну. Отримані експериментальні дані підтверджують можливість використання методу регулярного теплового режиму для дослідження інтенсивності тепловіддачі до в’язких рідин та органічних сумішей. Запропонована лабораторна установка та методика обробки дослідів дозволяють оперативно оцінювати коефіцієнти тепловіддачі до в’язких рідини та сумішей з обмеженою інформацією про їх теплофізичні властивості та запропонувати методи інтенсифікації процесів конвективного теплообміну.

Біографії авторів

Станіслав Йосипович Ткаченко, Вінницький національний технічний університет

д. т. н., професор кафедри теплоенергетики

Наталія Володимирівна Резидент, Вінницький національний технічний університет

к. т. н., доцент кафедри теплоенергетики

Дмитро Іванович Денесяк, Вінницький національний технічний університет

аспірант кафедри теплоенергетики

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 104

Опубліковано

2018-03-30

Як цитувати

[1]
С. Й. Ткаченко, Н. В. Резидент, і Д. І. Денесяк, «ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ НЕСТАЦІОНАРНОГО ТЕПЛООБМІНУ В СУМІШІ», НаукПраці ВНТУ, вип. 1, Бер 2018.

Номер

Розділ

Енергетика та електротехніка

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

<< < 1 2 3