УДОСКОНАЛЕННЯ РОБОТИ ТРАНСПОРТНО-ПЕРЕСАДОЧНИХ ВУЗЛІВ ПІД ЧАС МУЛЬТИМОДАЛЬНИХ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕННЯХ ЗА УЧАСТЮ ЗАЛІЗНИЦЬ ТА АВТОТРАНСПОРТУ

Автор(и)

  • Денис Вікторович Ломотько Український державний університет залізничного транспорту
  • Олександр Вікторович Філіпський Український державний університет залізничного транспорту
  • Дарія Михайлівна Кравченко Український державний університет залізничного транспорту

DOI:

https://doi.org/10.31649/2307-5376-2019-4-50-61

Ключові слова:

пасажирські перевезення, залізниця, автобусні перевезення, транспортно-пересадочний вузол, мультимодальні перевезення, єдиний квиток, узгоджений графік руху

Анотація

У статті запропоновано удосконалити технологію мультимодальних залізничних  пасажирських перевезень за участю автотранспорту шляхом узгодження графіку руху всіх видів транспорту. Узгодження графіку здійснено в умовах транспортно-пересадочного вузла з використанням моделювання пасажиропотоків в процесі взаємодії різних видів транспорту. Це дозволило раціоналізувати місткість транспортних засобів, скоротити на 30% час очікування пасажирами у пунктах пересадки, зменшити вимоги до пропускної та переробної спроможності елементів транспортно-пересадочних вузлів.

Встановлено, що для планування та оптимізації маршрутів складних пасажирських перевезень необхідно налагодити систематичний збір інформації про пасажиропотоки шляхом використання сучасних засобів комп’ютерної техніки, зв’язку та супутникової навігації. Це дозволить створити мультимодальну технологію функціонування мережі пасажирських перевезень на приміських та міжміських маршрутах за участю залізниць та автомобільного видів транспорту. В свою чергу, ця технологія повинна базуватись на концепції «єдиного квитка» та наскрізної відповідальності за дотриманням умов перевезення пасажира.

Проведені розрахунки для умов транспортно-пересадочного вузла міста Дніпро оцінили економічний ефект на рівні 3.2 млн. грн. в рік за зменшення навантаження на транспортну інфраструктуру на 9.2%. Це сприятиме створенню операторів мультимодальних пасажирських перевезень та привабливості транспортної галузі для інвесторів.

Біографії авторів

Денис Вікторович Ломотько, Український державний університет залізничного транспорту

д. т. н., професор кафедри «Транспортні  системи та логістика»

Олександр Вікторович Філіпський, Український державний університет залізничного транспорту

магістрант кафедри «Транспортні  системи та логістика»

Дарія Михайлівна Кравченко, Український державний університет залізничного транспорту

магістрант кафедри «Транспортні системи та логістика»

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 207

Опубліковано

2019-11-27

Як цитувати

[1]
Д. В. Ломотько, О. В. Філіпський, і Д. М. Кравченко, «УДОСКОНАЛЕННЯ РОБОТИ ТРАНСПОРТНО-ПЕРЕСАДОЧНИХ ВУЗЛІВ ПІД ЧАС МУЛЬТИМОДАЛЬНИХ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕННЯХ ЗА УЧАСТЮ ЗАЛІЗНИЦЬ ТА АВТОТРАНСПОРТУ», НаукПраці ВНТУ, вип. 4, Лис 2019.

Номер

Розділ

Машинобудування та транспорт

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.