ПЛАНУВАННЯ ПОДІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ ЦІЛЬОВОЇ ФОРМИ ОРГАНІЗАЦІЯ ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТУ

Автор(и)

  • Закусило Тарас Миколайович Вінницький національний технічний університет
  • Месюра Володимир Іванович Вінницький національний технічний університет

DOI:

https://doi.org/10.31649/2307-5376-2020-4-18-24

Ключові слова:

особистий, корпоративний та соціальний тайм-менеджмент, тренди, системи, концепції і методи управління часом, цільовий тайм-менеджмент

Анотація

Стаття присвячена вибору форми організації тайм-менеджменту для застосування у програмному додатку планування часу. Частина сучасних науковців виділяють у тайм-менеджмент дві форми, особисту та корпоративну, а інша -  три форми: персональну, рольову, соціальну. Для визначення найперспективнішої форми тайм-менеджменту, в роботі виконано дослідження пошукових запитів користувачів мережі Інтернет за трьома формами управління часом, яке показало, що найкраще збільшення зацікавленості проявляється до особистої форми тайм-менеджменту, на другому місці йде соціальний тайм-менеджмент, що теж росте але із меншим темпом; рейтинг зацікавленості корпоративним управлінням часом залишається без змін протягом останніх п’яти років. На основі динаміки росту зацікавленості зроблено висновки, що подальші дослідження та розробки доцільно зосередити на особистому тайм-менеджменті, оскільки саме в ньому відчувають потребу більшість людей. Здійснено аналіз основних понять інформаційної технології організації тайм-менеджменту, на основі якого запропоновано альтернативну форму управління часом, названу цільовою. Яскравою особливістю цільової форми є побудова повсякденних планів на основі орієнтації на глобальні цілі та індивідуальні ролі. Формально продемонстровано послідовність дій при використанні цільової форми організації тайм-менеджменту. Запропонована форма покликана знайти втілення  у відповідному програному продукті, що має поєднувати в собі велику кількість знань із різних сфер. Продемонстровано перетинання індивідуальних та рольових форм тайм-менеджменту на деяких етапах. Наведено переваги запропонованої цільової форми: покращений процес прийняття рішень, покращений процес складання планів, покращене мотивування, обґрунтоване встановлення контрольних точок. Наведено кілька недоліків цільової форми: необхідність введення великої кількості персональних даних, постійна необхідність поновлення інформації.

Біографії авторів

Закусило Тарас Миколайович, Вінницький національний технічний університет

студент групи АС-18, факультет інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії

Месюра Володимир Іванович, Вінницький національний технічний університет

к. т. н., професор, професор кафедри комп’ютерних наук

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 142

Опубліковано

2021-04-08

Як цитувати

[1]
Т. М. Закусило і В. І. Месюра, «ПЛАНУВАННЯ ПОДІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ ЦІЛЬОВОЇ ФОРМИ ОРГАНІЗАЦІЯ ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТУ», НаукПраці ВНТУ, вип. 4, Квіт 2021.

Номер

Розділ

Застосування результатів досліджень

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають